Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
7 kunstwerken
7 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Beeld kip

Een beeld van een kip spreekt letterlijk tot ieders verbeelding.

Een kip zonder kop, ...hij is kippig, ...domme kip, ...ze was er als de kippen bij. Dit grappige boerderijdier komt niet voor niets zo vaak in spreekwoorden voor. Het gangbare beeld van een kip is er een van een dier dat letterlijk niet veel herseninhoud heeft, maar ons iedere dag van heerlijke eieren voorziet en vrolijk pikkend door het leven gaat. Kippen zijn niet weg te denken uit ons collectieve beeld van het platteland, bij iedere boerderij horen minstens een dozijn kippen rond het erf te scharrelen. Bovendien zijn kippen decoratieve wezens. Met hun veelkleurige pluimen, minuscule hoofdjes en ronde lijven, zijn ze dan ook een dankbaar onderwerp voor beeldhouwers en andere kunstenaars die een beeld van een kip maken.


Middenin de bosrijke omgeving van Drenthe, ligt galerie Wildevuur. Naast wisselende exposities in de galerie en een prachtige beeldentuin, kunt u bij ons terecht voor expressieve beelden van hedendaagse, figuratieve kunstenaars. Wij hebben diverse kunstenaars die een beeld van een kip maken in onze collectie opgenomen. Voor een indruk van onze online-collectie, kiest u bij het filter bovenaan de pagina als onderwerp dieren en vervolgens de kip. U krijgt dan een overzicht te zien van kippenbeelden, die deel uitmaken van onze collectie.

Laat u inspireren en amuseren door de diverse interpretaties van het beeld van een kip welke door onze kunstenaars in brons zijn vereeuwigd!

OP DE HOOGTE BLIJVEN?