Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
3 kunstwerken
3 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Beeld vos

Ons beeld van de vos is dat van een mysterieus en gewiekst dier. Met zijn dikke pluimstaart, oplettende blik, spitse oren en vlammende vacht, spreekt de vos als geen ander tot de verbeelding. Vossen zijn dan ook niet voor niets protagonisten van talloze volksverhalen en sprookjes. Als een mensenschuw beest, dat bij zonsop- en ondergang ronddwaalt en op zijn prooi jaagt, staat de vos ook symbool voor diverse mythen en sagen, waarvan 'Den Vos Reynaerde' uit de dertiende eeuw, wel het meest beroemde voorbeeld is. Vossen in sprookjes misleiden hun prooi en halen malle kapriolen uit, totdat hun naïeve slachtoffer te dichtbij komt.

Het beeld van een vos brengt de natuur ook dichterbij en roept door zijn sluwe schoonheid vooral bewondering bij ons op.


Binnen de collectie van galerie Wildevuur, die sinds 1992 door Pascalle Verhees en Philip Wildevuur wordt gerund, vindt u een aantal fraaie voorbeelden vossenbeelden in brons. Coba Koster is een van de getalenteerde kunstenaars, waarvan vossenbeelden in de collectie zijn opgenomen. Als u bij het onderwerp-filter beeld van een vos selecteert, kunt u een paar prachtige exemplaren van vossenbeelden van de hand van deze bekende kunstenares zien. Wellicht heeft u echter specifieke wensen en wilt u zelf het formaat van het beeld bepalen of spelen uw eigen ideeën een rol in de vormgeving van het beeld. Wij bespreken natuurlijk graag de mogelijkheden met u, om eventueel zelf een beeld van een vos te laten vervaardigen, door een van onze kunstenaars.

Op aanvraag kunt u natuurlijk altijd een beeld van een vos in opdracht laten vervaardigen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?