Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
426 kunstwerken
426 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 9


Bronzen beelden

Bronzen beelden zijn mooi, duurzaam en kunnen zowel binnen als buitenshuis een uniek accent verlenen aan uw woonomgeving.

Brons bestaat uit een legering van koper en andere metalen waaronder tin. Het tingehalte kan, afhankelijk van waar het brons voor gebruikt wordt, variëren van ongeveer 10 tot 30%. Voor de meeste bronzen beelden wordt een verhouding van 10% aan tin gebruikt. Bronzen beelden worden gegoten volgens de bronsgiettechniek. Afhankelijk van het kopergehalte, hebben beelden in brons een rode tot gelige kleur. Brons is een bijzonder en veelzijdig metaal: het is de eerste metaalsoort, die in het gebied waar Nederland zich tegenwoordig bevindt, massaal door mensen werd gebruikt. Brons werd de vervanger van de stenen voorwerpen uit het zogenaamde paleolithicum of steentijdperk. De mensen uit de bronstijd maakten gereedschap, wapens en verschillende bouwmaterialen van brons. Deze waren harder en sterker dan steen en koper.


Tegenwoordig is brons vooral een zeer populair metaal bij sieradenmakers en kunstenaars, vanwege een aantal bijzondere eigenschappen die het bezit. Ten eerste is brons taai en weer- en corrosiebestendig. Daarnaast leent dit metaal zich uitstekend voor bewerking. Brons heeft een grote dichtheid, waardoor het gemakkelijk tot bronzen beelden gegoten kan worden. Dat is de reden waarom veel beeldend kunstenaars ervoor kiezen om beelden uit brons te vervaardigen. Een andere bijzonderheid aan beelden in brons is, dat zij naar verloop van tijd een mooi, groen patina krijgen. Bij eventuele vragen over het materiaal brons, hoe u het kunt onderhouden of wanneer u op zoek bent naar een specifiek beeld of kunstenaar, staan wij natuurlijk graag voor u klaar.

Unieke bronzen beelden voor uw interieur of tuin ontdekt u op uw gemak en vanuit uw stoel in onze onlinecollectie.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?