globe

OOG

Blik in de wereld achter de kunst

Beeldentuin van galerie Wildevuur: een magische wandeling langs figuratieve kunstwerken
WILDEVUUR / Apr 28th, 2017


Een bezoek aan galerie Wildevuur is niet compleet, zonder een wandeling langs de beeldentuin op het prachtige landgoed Hiemstrastate. In onze beeldentuin treft u vooral grotere beelden aan, die met veel zorg zijn geplaatst, zodat zij een fascinerend contrast vormen met de schitterende omgeving van het landgoed. Sinds 1994 is de beeldentuin van galerie Wildevuur een begrip bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Niet in de laatste plaats omdat het fenomeen ‘beeldentuin’ steeds meer verdwijnt uit het Nederlandse kunstlandschap. Heel jammer vinden wij, maar tevens is dit voor galerie Wildevuur een uitgelezen kans om zich te blijven onderscheiden. Dus kom, geniet en beleef!


Succesformule: langdurige samenwerking met selecte groep kunstenaars
De beelden uit onze beeldentuin zijn allemaal afkomstig van een selecte groep figuratieve kunstenaars, waarmee galerie Wildevuur een lange-termijn samenwerking is aangegaan. Wij selecteren onze kunstenaars in de eerste plaats op hun talent en ambachtelijke kwaliteiten. Daarnaast moeten de beelden iets ‘extra’s’ hebben. Wij houden vooral van kunst, die iets meer is dat alleen een weergave van de werkelijkheid. Er moet een ‘twist’ aan het beeld zitten; een subtiel detail of humoristisch element, dat het beeld net even anders maakt, of een bijzondere uitstraling. Een combinatie van topkwaliteit en verhaalkracht. Met de meeste van onze kunstenaars werken wij al tientallen jaren samen. Er is wekelijks contact, zodat we altijd op de hoogte zijn van wat er speelt of wat voor kunstwerk zij momenteel aan het maken zijn. Daarnaast is onze collectie nooit statisch: om de zes weken gaan onze beelden ‘op reis’. In overleg met de kunstenaars wordt er geschoven met de bestaande collectie en bepaalde beelden verhuizen naar een andere plek, zoals een galerie of een tentoonstelling in binnen- of buitenland. Hierdoor ontstaat er weer ruimte voor andere, fraaie tuinbeelden, met als resultaat een geheel nieuwe en steeds verassende samenstelling van de beelden in onze tuin. Op deze manier fungeert onze beeldentuin tevens als een verlengde van de galerie, waarvan de collectie ook om de zes weken wordt vernieuwd.


Beeld kopen? Wij zorgen voor alle details
Naast het bewonderen van onze beeldentuin, kunt u de beelden uit de galerie of de beeldentuin natuurlijk ook aanschaffen. Onze expertise en service omhelst het verzorgen van alles wat bij de aankoop van een beeld hoort. Als u een tuinbeeld heeft gezien dat u fascineert, kunnen wij u alles vertellen over de herkomst van het beeld, de kunstenaar en de (technische) details. Als u dat wilt, kunnen wij ook een afspraak met de kunstenaar regelen. Als u vervolgens besluit om met de aankoop door te gaan, verzorgen wij desgewenst een passende sokkel. Hiervoor werken wij samen met de beste sokkelleverancier uit Nederland en misschien wel uit heel Europa. Wij hebben voorbeelden van bijna alle sokkelmaterialen in de galerie. Vanzelfsprekend verzorgen het transport en de plaatsing van het beeld in uw huis of tuin. Dit omvat ook de technische voorbereidingen, zoals het plaatsen van een betonnen fundering voor zeer grote en zware beelden. Wij leveren het beeld persoonlijk bij uw af en zorgen ervoor, dat het vakkundig geplaatst wordt. Onze kunstwerken reizen de hele wereld over in speciale, op maat gemaakte kisten, die een veilige reis en aankomst van uw beeld garanderen. Doordeweeks toeren wij door het hele land en daarbuiten, om de locaties waar onze beelden komen te staan, te bezichtigen, advies te geven en beelden bij onze klanten thuis te plaatsen. Uw beeld wordt binnen Nederland geheel gratis geleverd of toegezonden. Waarna u er alleen nog maar van hoeft te genieten.

Informatie over onze sokkelleverancier is te vinden op SOKKEL.NL
 

VOLG ONS VIA FACEBOOK

VOLG ONS VIA INSTAGRAM

@galerie.wildevuur

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Facebook icon
Twitter icon
Google+ icon
Pinterest icon
Instagram icon