OOG

Blik in de wereld achter de kunst

25 jaar galerie Wildevuur: een kwart eeuw aan figuratieve kunstbeleving
WILDEVUUR / Nov 18th, 2017
Er was eens…
Een rijke industrieel, genaamd Marinus van Dusseldorp. Deze eigenaar van diverse meelfabrieken in Rotterdam, geeft architect Michiel Brinkman in 1921 opdracht tot de bouw van een buitenhuis met eigen jachtgronden in het lommerrijke Drenthe. Het landgoed krijgt de naam ‘Huis Dennenrode’. In 1922 is het landhuis, een pronkstuk van de Amsterdamse school, eindelijk gereed. Wat van Dusseldorp op dat moment nog niet weet, is dat hij niet lang van zijn prachtige landgoed zal kunnen genieten. Slechts een paar jaar later gaat hij failliet, en daarna zal Huis Dennenrode niet alleen onderdak bieden aan een bonte schare van bewoners, het zal in de loop der tijd ook een nieuwe naam krijgen

We draaien de klok 70 jaar vooruit: in 1992 neemt het jonge stel Philip Wildevuur en Pascalle Verhees het bewind van galerie Wildevuur op het Landgoed Hiemstrastate, zoals het huis vanaf 1968 is gaan heten, over. En ze leefden er nog lang en kunstvol…
 
Allround kunstbeleving
Vanaf het moment dat Philip en Pascalle de galerie overnemen, besluiten ze er iets bijzonders van te gaan maken. Galerieën heb je al genoeg, mooie kunst ook. Hun visie is op dat moment heel vooruitstrevend: ze kiezen voor het bieden van een allround kunstbeleving. Daarmee gaan ze een grote stap verder dan de doorsnee kunstgalerie. Landgoed Hiemstrastate leent zich perfect als een schilderachtige coulisse voor hun ambitieuze plannen. Er komt een eigen lijstenmakerij in het voormalige koetshuis, een schitterende beeldentuin, een kunstuitleen, expositieruimte en ten slotte een theehuis, heel toepasselijk ‘Carpe Diem’ genaamd. Kunstliefhebbers worden getrakteerd op o.a. kunstconcerten, exposities, lezingen en workshops. Dit unieke concept heeft galerie Wildevuur de afgelopen jaren al verscheidene malen in de top 5 van beste galerieën van Nederland doen belanden. 2017 markeert het 25-jarig bestaan van een kwart eeuw kunstbeleving.

25 jaar kunst met een kwinkslag
Ook voor wat betreft de kunstwerken, die in de collectie van galerie Wildevuur worden opgenomen, kiezen Philip Wildevuur en Pascalle Verhees niet voor de gangbare norm. Ze zoeken figuratieve kunst die iets toevoegt: kunstwerken met een knipoog, die iets bijzonders uitstralen, of de kijker aan het denken zetten. Daartoe gaan ze een nauwe samenwerking aan met een selecte groep figuratieve schilders en beeldhouwers. Veel kunstenaars openen zelf hun exposities en geven lezingen of workshops op het landgoed. Voor kopers bestaat er altijd de mogelijkheid om de kunstenaar persoonlijk te ontmoeten en op die manier het unieke verhaal achter het aangekochte kunstwerk te leren kennen.
 
Einde is nog niet in zicht 
Vanaf 1992 zijn er al meer dan 250 tentoonstellingen op het landgoed Hiemstrastate georganiseerd en heeft de galerie haar deuren geopend voor tal van bekende en minder bekende Nederlanders. Via de galerie en webshop zijn er kunstwerken verkocht over de hele wereld. Philip en Pascalle staan zelf garant voor het veilig afleveren van de aangekochte werken. Zij gaan regelmatig bij hun klanten op bezoek, voor een persoonlijk advies omtrent de plaatsing van een beeld of ander kunstwerk. Ze zien de galerie nog steeds als hun levenswerk, een dynamisch geheel waar altijd weer nieuwe, verassende elementen aan worden toegevoegd. Constanten zijn een persoonlijk benadering, een grote dosis vakkennis en uitstekende service. In de komende jaren willen Philip en Pascalle tot een verdieping van het bestaande concept komen, waarbij de nadruk ligt op het voortdurend verbeteren van de kwaliteit, originaliteit en service aan kunstliefhebbers in zowel binnen-als buitenland.
 
Wilt u meer te weten komen over de galerie en het Landgoed Hiemstrastate? Kom dan gerust een keer langs, wij verheugen ons op uw bezoek! Over de bewogen geschiedenis van het landgoed is in 2007 een boek verschenen:Dennenrode, Ode aan een monument’. Het boek is in te zien en nog beperkt te koop in de galerie.
 

OP DE HOOGTE BLIJVEN?