OOG

Blik in de wereld achter de kunst

Dirk Bal combineert balans en rust binnen het hedendaags realisme
DIRK BAL / Mar 4th, 2018   


Dirk Bal weet als geen ander het klassieke en het moderne vrij te combineren. Deze hedendaagse realist schildert bij voorkeur modellen en stillevens, of een combinatie van beide. De achtergrond wordt daarbij eerder sober gehouden, waardoor alle aandacht uitgaat naar het centrale onderwerp. Het resultaat zijn heldere, eigentijdse werken met een zeer herkenbare stijl, waarin schoonheid en een vleugje sensualiteit hand in hand gaan met rust en harmonie.
 
Van vele markten thuis
Dirk Bal kan met recht een veelzijdige kunstenaar worden genoemd. Vanaf zijn tienerjaren begon hij schilderlessen te volgen in diverse kunstdisciplines, zoals het realisme, vrije expressie en het impressionisme. Later breidde hij zijn creatieve pallet verder uit met lessen in beeldhouwen, het imiteren van meesterschilderwerken en het deskundig restaureren van schilderijen. Gedurende zijn hele kunstenaars carrière heeft Dirk Bal voortdurend geëxperimenteerd met diverse soorten technieken. Deze veelzijdigheid is kenmerkend voor hem en vormt tevens de basis voor zijn huidige artistieke uitingen.

Realist pur sang 
Het realisme heeft altijd een centrale rol gespeeld in het werk van Dirk Bal. Door precies de juiste lichtinval te vinden, om zo de sfeer te creëren die hij voor ogen heeft en het subtiele spel met kleuren, weet hij steeds weer een intrigerende balans te vinden tussen het alledaagse en het bijzondere. Zijn werken vormen hierdoor een intrigerende confrontatie met de realiteit. Of het nu om een schaal met vruchten of een blonde schone gaat, die dromerig naar iets lijkt te kijken dat net buiten beeld staat…het treffen van de essentie, de ziel van het afgebeelde, is iets dat deze realist pur sang wonderwel keer op keer meesterlijk lukt - zowel op het doek als in beeldvorm. 

Internationale belangstelling
Het jarenlange perfectioneren van zijn schilder- en beeldhouwtechnieken heeft zijn vruchten afgeworpen. Sinds 2008 is Dirk Bal vanuit zijn woonplaats in Limburg fulltime bezig met het kunstenaarschap. De rust, balans en harmonie die zijn werken uitstralen spreken blijkbaar een universele taal, want ook op het internationale kunstpodium is er grote belangstelling voor zijn schilderijen en beelden.

 
Vanaf 2 maart tot en met 22 april kunt u de harmonie van de schilderijen van Dirk Bal op u laten inwerken, tijdens de expositie ‘Realistisch Gezien’ op het historische Landgoed Hiemstrastate.  OP zondag 4 maart vanaf 14 uur zullen Dirk Bal en zijn mede-exposanten persoonlijk hun allernieuwste werken aan u onthullen en toelichten. Een welkomdrankje staat al voor u klaar!

Meer over Dirk Bal en zijn realisme is te vinden op zijn eigen websiteOP DE HOOGTE BLIJVEN?