• De intocht | bronzen model beeld van Evert van Hemert koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit & service ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending
  • Quispel | dieren beeld in brons van Evert van Hemert koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit & service ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending
  • Marjolein fontein | bronzen vijverbeeld van Evert van Hemert koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit & service ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending

Evert van Hemert

Uitbundige figuratieve beelden van vrouwen en dieren in brons, weelderig van vorm en wulps in hun uitstraling.

Een buitengewoon levenslustig en avontuurlijk beeldhouwer geliefd om zijn ronde vrouwen en paarden die hij diezelfde eigenschappen meegeeft.

VOL & VROLIJK

ONTDEK EVERT VAN HEMERT

Na slechts tien minuten kunstacademie heeft Evert van Hemert (1952-2022) zich als autodidact ontwikkeld, eerst als schilder en later ook als beeldhouwer. Daardoor is hij een kunstenaar met een geheel eigen stijl geworden. Bij voorkeur maakt hij paarden, stieren, vogels en katten al dan niet met een wulpse vrouw op de rug, maar ook vrouwen met pronte borstjes, volumineuze rondingen en forse achterwerken ontstaan uit zijn handen.

De beelden van Evert van Hemert hebben iets feestelijks, zijn figuren vieren het leven uitbundig. Weelderige nimfen, trotse paarden en krachtige stieren spelen een dartel spel, waarin gespot wordt met evenwicht en zwaartekracht. Kenmerkend voor het werk van Evert van Hemert zijn de tegenstellingen. Hij voert afwisselend statige slanke dames, al dan niet te paard of ander dier gezeten, of vrouwen met voluptueuze rondingen en piepkleine borstjes ten tonele.

De beelden zijn vaak schijnbaar in é:é:n blik te doorgronden. Bij nadere bestudering blijkt er meer te zien te zijn. Evert van Hemert weet schoonheid te koppelen aan herkenbaarheid. Zijn werk heeft vaak iets humoristisch, maar in zijn kunstenaarschap is hij zeer gedreven en serieus. Zijn beelden bezitten karakter, het zijn als het ware bijzondere persoonlijkheden, met volstrekt eigen details. De kleine beelden worden in was gemaakt, de grote in klei. Ze worden, nadat ze gegoten en geschuurd zijn, door de kunstenaar zelf bijgewerkt, voordat ze gepatineerd worden, waarbij Evert van Hemert af en toe het experiment niet schuwt.

Evert van Hemert heeft nationaal en internationaal erkenning verworven middels indrukwekkende tentoonstellingen en opdrachten, maar nog steeds is hij 'Running against the wind'.