• Laat zonlicht | landschap schilderij in olieverf van Rene Jansen koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending

René Jansen

Schilder van impressionistische portretten, stillevens en landschappen.

Een geweldig tekenaar en schilder die verstilde momenten op intense wijze weergeeft in een bedreven spel van licht, kleur en vorm.

STIL (L)EVEN

ONTDEK RENE JANSEN

René Jansen (1956-2022) heeft zijn naam als schilder reeds lange tijd gevestigd. Zijn welbekende stillevens worden gekenmerkt door 'toevalsopstellingen'. Het liefst laat hij zijn composities spontaan en willekeurig ontstaan. René Jansen is een meester in het ontleden en weer samenvoegen van vele vormen en kleuren tot een dynamisch geheel. Steeds weer weet hij de juiste sfeer te treffen en de balans tussen suggestie en het uitwerken van details te vinden. Zijn schilderijen zijn een bedreven spel van licht, kleur en vorm waarbij het enthousiasme van de schilder zichtbaar aanwezig is.

Hoewel René Jansen ook portretten en landschappen schildert staat het stilleven al meer dan twintig jaar centraal in zijn werk. Hierin is hij dan ook onovertroffen en altijd is het weer genieten van zijn verhalen in verf waarin de schoonheid van vergankelijkheid op sublieme wijze is vastgelegd. Gelaagd en doorleefd, maar tegelijkertijd sprankelend en vol leven.

René Jansen is het begrip 'stillevenschilder' eigenlijk ontstegen. Zijn schilderijen zijn veel meer dan het rangschikken en weergeven van voorwerpen tot ze een mooie compositie vormen. Hij creëert tastbare sferen, vol passie en leven, inmiddels met de gelaagdheid en doorleefdheid van een fresco die in de loop van de jaren alleen maar mooier is geworden.

René Jansen volgde zijn opleiding aan de academie Minerva Groningen.