• Zomerdag | landschap schilderij in olieverf van Ronald Soeliman koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending
  • Boslandschap Schipborg | landschap schilderij in olieverf van Ronald Soeliman koopt u nu online! ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending
  • Drinkpoel | landschap schilderij in olieverf van Ronald Soeliman koopt u nu online! ✓Hoogste kwaliteit ✓Veilig betalen ✓Gratis verzending

Ronald Soeliman

Pasteuze schilderijen van landschappen met een royale toets en heerlijk licht.

Een moderne gedreven schilder die ons de beleving van een landschap, duinen en de zee daadwerkelijk laat zien en voelen.

VERF MET VAART

ONTDEK RONALD SOELIMAN

De beleving van het landschap is in het werk van Ronald Soeliman (1965-2020) van essentieel belang. Hij slaat de abstracte waarden van licht en ruimte op in zijn herinnering, laat die bezinken en maakt vervolgens in het atelier het schilderij. Maar ook werkt hij geregeld a la prima, buiten in het landschap zelf (plein air). En altijd warm gekleed, desnoods in skipak en snowboots.

Zijn schilderijen kenmerken zich door een pasteuze, royale toets. Zijn kleurgebruik is sferisch. In zijn schilderijen geeft hij zijn beleving van het landschap weer. Die beleving is voor hem intens. Hij is een schilder met passie, wat in zijn werk terugkomt. De vlotte, krachtige toetsen lijken ogenschijnlijk lukraak naast elkaar neergezet, maar vormen van een afstandje prachtige, kleurrijke en sfeervolle landschappen.

Ronald Soeliman wordt vaak de schilder van het licht genoemd. Zijn inspiratie komt voort uit het verlangen naar licht, lucht en ruimte. Daarbij schildert hij vaak (in) het Drentse landschap, de duinen en de zee (Wassenaar, Den Haag, Bergen, Ameland). Plekken waarin geen vorm van menselijke aanwezigheid te ontdekken is.

Het kleurenonderzoek heeft er toe geleid, dat de landschappen op een impressionistische wijze in beeld gebracht worden, waarbij de verf in pasteuze toetsen op het paneel wordt gedirigeerd – en samen zijn symfonie van het landschap spelen. Van dichtbij lijkt het een paneel met losgeslagen verftoetsen, waarbij de afzonderlijke verfkleuren een vibratie in kleur teweeg brengen en de beschouwer zo uitnodigen om hun verbeelding te laten werken en hem het idee geven naar licht te kijken. Van dichtbij zie je alleen maar verf maar van een afstand, door de verbeelding, ontstaat het illusionistische beeld: zijn essentie van het landschap.

Ronald Soeliman studeerde aan CABK te Kampen, Institut Kesinian in Jakarta (Indonesië) en Academie Minerva te Groningen.