Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
68 kunstwerken
68 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 2


Romantische schilderijen

Romantische schilderijen verlenen een dromerigere, intieme sfeer aan het interieur en zijn eigenlijk geschikt voor bijna iedere ruimte.

Als kunststroming ontstond de romantiek aan het eind ervan de 18e eeuw, vrij kort na de Franse revolutie. De term romantiek komt van het Franse "romances"; de voorganger van de pocketroman. In deze verhalen probeerden de protagonisten een toestand van volmaaktheid te bereiken. Romantische invloeden waren in deze periode duidelijk herkenbaar in beelden en schilderijen, de literatuur en de muziekwereld. De romantiek was hiermee een soort antithese op de verlichting, die direct aan deze periode voorafging. Binnen de beeldende kunst was de emotie, oftewel een subjectieve beleving van iets, het centrale thema. Hierdoor kreeg de schilder ruimte om zijn emoties spontaan op het doek tot uitdrukking te brengen, waardoor bijzonder levendige schilderijen ontstonden.


Binnen de webshop van galerie Wildevuur heeft u de keuze uit meer dan vijfhonderd exclusieve schilderijen van hedendaagse figuratieve kunstenaars, waaronder een groot aantal romantische schilderijen. Het kan zijn, dat u bij romantiek denkt aan een pastoraal landschap of een stilleven; in dat geval raden wij u aan de werken van schilders als Rene Jansen of Hans Musters eens nader te bekijken. Peter Durieux, Simeon Nijenhuis, Siemen Dijkstra, Flip Gaasendam en Ingrid Smuling zijn maar een paar van de bekende namen, waarvan wij schitterende romantische schilderijen in onze collectie hebben opgenomen. Als u een romantisch schilderij heeft gevonden dat helemaal bij uw stijl past, kunt u desgewenst een lijst door onze lijstenmakerij laten vervaardigen, die uw kunstwerk optimaal tot zijn recht laat komen.

Wij leveren uw romantische schilderijen binnen Nederland geheel gratis aan uw huisadres af.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?