Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
42 kunstwerken
42 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Figuratieve schilderijen

Pascalle Verhees en Philip Wildevuur runnen sinds 1992 samen galerie Wildevuur, gelegen in de prachtige provincie Drenthe. Zij delen niet allen hun leven, maar ook hun grote passie voor figuratieve schilderijen, beelden en tal van andere unieke kunstobjecten, die deel uitmaken van hun uitgebreide kunstcollectie. Met een bevlogen team van vaste medewerkers houden zij regelmatig wisselende tentoonstellingen op Landgoed Hiemstrastate, waar galerie Wildevuur deel van uitmaakt. Daarnaast organiseren zij diverse kunst- gerelateerde activiteiten op het landgoed zoals workshops, lezingen, atelierbezoeken en demonstraties. Naast de tentoonstellingen, waarin figuratieve schilderijen een leidend element zijn, beschikt het landgoed over een uitgebreide beeldentuin, een lijstenmakerij en een theeschenkerij. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan Landgoed Hiemstrastate.

Daarnaast beschikt galerie Wildevuur over een uitgebreid online aanbod aan figuratieve schilderijen en andere kunstwerken.


Onder figuratieve schilderijen vallen kunstwerken, waarop herkenbare onderwerpen zijn afgebeeld.

Het kan hierbij gaan om landschappen, portretten of stillevens. De populariteit van figuratieve kunst ligt vooral in het feit, dat de eigenaar van het kunstwerk een betekenis kan overdragen aan het werk: een landschap op een schilderij kan herinneringen oproepen aan een geliefde plek uit uw jeugd en een afbeelding van een persoon kan een verwijzing vormen naar een persoon uit uw eigen leven. Zo geeft de koper van het figuratieve schilderij een geheel eigen interpretatie aan het kunstwerk, die kan verschillen van de intentie, waarmee de kunstenaar het schilderij ooit heeft vervaardigd. Maar dat maakt figuratieve schilderijen nu juist zo interessant. Laat u daarom inspireren door onze uitgebreide onlinecollectie. Als u verdere vragen heeft over een bepaald schilderij, kunt u altijd gebruik maken van onze kennis en ervaring.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?