Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
26 kunstwerken
26 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Vrouwenschilderijen

Vrouwenschilderijen zijn niet voor niets zo geliefd bij het kunstpubliek. De zachte lijnen van het vrouwenlichaam zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars en kunstliefhebbers. In de middeleeuwen werden vrouwen veelal kuis en degelijk, met hun mooiste sieraden om en tegen een neutrale achtergrond afgebeeld. Vaak ging het hierbij om rijke vrouwen uit een invloedrijk geslacht, die via het laten vervaardigen van een portret, hun belangrijke positie binnen de maatschappij wilden onderstrepen. 'Het meisje met de parel' van Vermeer is in deze context een opvallende uitzondering. Wellicht een van de redenen, dat dit schilderij later wereldberoemd is geworden. Door de eeuwen heen werden vrouwenschilderijen steeds vrijpostiger. Vrouwen werden in meer natuurlijke poses geschilderd en de schilderingen kregen een meer persoonlijk karakter, in plaats van de vroegere, statische portretten van strenge dames in hun zondagskledij. In de vroege 20ste eeuw werden vrouwen in toenemende mate (semi) naakt geschilderd en tegenwoordig zijn de ronde lijnen van naakte billen, borsten en buik een dankbaar onderwerp van inspiratie voor vele schilders.


Galerie Wildevuur heeft een uitgebreide collectie aan prachtige vrouwenschilderijen van hedendaagse figuratieve schilders te koop.

Van groot tot klein, van ingetogen tot licht erotisch, van kleurrijk tot natuurlijk en dromerig. Bekijkt u bijvoorbeeld eens de vrouwenschilderijen van Herman Tulp, Hans Musters, Flip Gaasendam, Eddy Stevens, Gerard van de Weerd, Rene Jansen en Corry Kooy. Zij demonstreren het kleurrijke pallet van uiteenlopende stijlen en technieken, waarmee de vrouwenschilderijen uit onze collectie op het doek zijn vereeuwigd. Heeft u nog vragen of behoefte aan advies?

Wij stellen u natuurlijk graag onze jarenlange ervaring op het gebied van kunst tot uw beschikking, bij het zoeken naar mooie vrouwenschilderijen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?