Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
2 kunstwerken
2 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Pastel schilderij

De term pastel schilderij kan verwijzen naar twee dingen: een schilderij dat geschilderd is in zachte, lichte tinten of naar een kunstwerk, dat met pastelkrijt is vervaardig. Dit is een zachte krijtsoort, waarmee prachtige, schilderachtige tekeningen ontstaan. Het effect dat ontstaat door met pastelkrijt te werken, oogt namelijk vaak als een olieverfschildering. Met pastelkrijt kunnen ook felle, indringende kleuren worden verkregen, maar meestal ontstaan er bij gebruik van deze techniek eerder rustige, dromerige effecten.


Een pastel schilderij is meestal een ingetogen schilderij, met zachte, vervagende lijnen, waardoor het heel geschikt is als kunstwerk voor aan de muur.

Bij galerie Wildevuur vindt u een uitgebreide collectie aan pastel schilderijen met diverse onderwerpen zoals landschappen, naaktportretten, dieren of zeegezichten. Pastelkrijt bestaat uit verschillende pigmenten, die worden vermengd met kalk of gips, en daarna tot krijt worden geperst. Arabische gom of cellulosegom wordt bij deze krijtsoort vaak als bindmiddel gebruikt. Bij het maken van een pastel schilderij, kan de schilder de van nature zachte pastelkrijt uitwrijven, om mooie, vervagende contouren te verkrijgen. Pastelkrijt heeft bovendien als voordeel dat het goed dekt. Daardoor kan een pastel schilderij ook worden gemaakt op gekleurd papier. Hierdoor kan de kunstenaar een bijzonder effect bereiken, doordat de kleur van het onderliggende papier als middentoon dient, zodat het pastel schilderij een overlappende kleurnuance krijgt.

Wij nodigen u uit om onze ruime collectie met pastel schilderijen van hedendaagse figuratieve kunstenaars te bekijken.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?