Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
39 kunstwerken
39 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 1


Schilderij realistisch

Wat maakt een schilderij realistisch? Om hierop een antwoord te krijgen, moeten we terug in de tijd. De term realisme is een stroming uit de 19e eeuwse beeldende kunst. Kunstenaars uit deze periode streefden ernaar, om de (maatschappelijke) realiteit zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Deze kunstrichting had vooral in het Frankrijk van de 19e eeuw grote invloed. Men spreekt hierbij ook wel van een reactie op de voorafgaande periode, de romantiek, waarin kunst er vooral toe diende om de realiteit te verfraaien. Het realisme beeldde vooral gewone gebeurtenissen uit, zoals werkende arbeiders op het platteland. De realistische schilderstijl wordt nog steeds gebruikt door tal van hedendaagse kunstschilders.

Wat een modern schilderij realistisch maakt, zijn de grote precisie en bijna fotografisch gedetailleerde afbeeldingen van landschappen, mensen, dieren en voorwerpen.


Galerie Wildevuur heeft een indrukwekkende collectie schilderijen uit het realistisch genre te koop. Eddy Stevens, Johan Abeling, Hans Parlevliet, Herman Tulp, Adriana van Zoest en Joke Frima zijn maar een paar van de bekende namen, waarvan wij prachtige schilderijen, realistisch geschilderd in onze collectie hebben opgenomen. Als de realistische schilderstijl u bijzonder aanspreekt, kunt u ook zoeken op onderwerp, zoals stilleven, landschap, stad, model-mensen of dieren. U kunt daarnaast zelf een passende lijst kiezen, die volgens uw eigen inzicht goed bij uw realistische schilderij past, en waarmee uw schilderij optimaal tot zijn recht komt in uw interieur.

Indien u op zoek bent naar een mooi schilderij: realistisch gezien zou u bij galerie Wildevuur moeten slagen!

OP DE HOOGTE BLIJVEN?