Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
70 kunstwerken
70 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 2


Klassieke schilderijen

Klassieke schilderijen, de term zegt het al, zijn schilderijen met een traditionele uitstraling die een klassiek accent aan uw interieur verlenen.

Als u op zoek bent naar klassieke schilderijen, heeft u mogelijkerwijs niet veel op met ultramoderne, abstracte schilderstijlen. U ziet liever iets herkenbaars afgebeeld, zoals een mooi landschap of stilleven, of u zoekt een schilderij, dat goed past bij de klassieke uitstraling van uw huis. De term classicisme in de beeldende kunst verwijst naar een kunststroming, die zich tussen de zeventiende en vroege achttiende eeuw op de terugkeer naar het klassieke Griekse en Romeinse voorbeeld concentreerde. Grote schilders uit de renaissance dienden ook als leidraad voor schilders uit deze periode. De geschilderde thema's werden vaak ontleend aan de geschiedenis van de oudheid en bepaalde mythologische onderwerpen.


Tegenwoordig verwijst de term klassieke schilderijen vooral naar schilderijen, die een gelijkenis vertonen met kunstwerken uit de vroege twintigste eeuw en de periode daarvoor.

Zeegezichten, landschappen, schilderingen van modellen en stillevens, zijn voorbeelden van schilderijen met een klassieke inslag. Galerie Wildevuur heeft een ruim aanbod aan klassieke schilderijen van diverse hedendaagse kunstenaars in haar collectie opgenomen. Figuratieve schilders zoals Peter Durieux, Simeon Nijenhuis, Siemen Dijkstra, Flip Gaasendam en Ingrid Smuling zijn maar een paar voorbeelden van bekende namen, waarvan u prachtige schilderijen met een klassieke stijl via onze webshop kunt kopen. U kunt binnen onze webshop ook zoeken op onderwerp, mocht u naar een bepaald thema op zoek zijn. Voor verdere vragen en advies bij de aankoop van klassieke schilderijen, kunt u altijd contact opnemen met Pascalle Verhees of Philip Wildevuur.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?