Binnen enkele dagen in huis
Gratis verzending in Europa
Retourneren binnen 14 dagen
Veilig betalen
74 kunstwerken
74 kunstwerken

Toon: per 48 | Alles

Pagina 1 van 2


Stilleven schilderij

Een stilleven schilderij is een kunstwerk met een artistieke compositie, waarop bewegingsloze objecten zoals fruit, bloemen of bepaalde gebruiksvoorwerpen worden uitgelicht. Doordat er geen bewegende voorwerpen in het stilleven schilderij zijn opgenomen, kan de kunstenaar zich volledig richten op de compositie, kleur en de details van het schilderij. Dit resulteert soms in bijna levensechte afbeeldingen, waarop de schilder eindeloos kan variëren met subtiele kleurnuances en lichtinval. Een stilleven schilderij werd vroeger vaak gemaakt als oefenstuk, of gold als bewijs van het schildertalent van de maker. Stillevens werden al in de Romeinse tijd gemaakt, waarvan de stille getuigen de talloze, prachtig bewaard gebleven muurschilderingen van Herculaneum en Pompeï zijn. Het toepasselijke woord stilleven schilderij kwam echter pas in zwang in de late 17e eeuw. De Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw, laat vele indrukwekkende voorbeelden van stillevens zien, die vooral befaamd zijn om de detaillistische weergaven van de afgebeelde voorwerpen.


Ook in de hedendaagse kunst is het stilleven schilderij een populair onderwerp bij zowel kunstenaars als het publiek.

Galerie Wildevuur, gelegen op landgoed Hiemstrastate vlakbij het Drentse Hooghalen, biedt een ruime collectie aan stillevens van hedendaagse figuratieve kunstenaars te koop aan. In onze collectie zijn vele prachtige stillevens van kunstenaars zoals Herman Tulp, Adriana van Zoest, Simeon Niejenhuis, Hans Musters, Ingrid Smuling en Joke Frima opgenomen. Wij nodigen u graag uit om door onze collectie heen te browsen.

Als een bepaald stilleven schilderij uw bijzondere aandacht heeft getrokken, staan wij u graag met meer informatie en advies over een eventuele aankoop.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?